Bibliografie van Fred Weytens
• De Tijgerwals
• Gold of the Dead
Bibliografie van Hub
• Okko
ASLAK 4
De Wereld van het Niets


Emmanuel Michalak + Fred Weytens/Hub • Silvester
48 p. (HC)
Verve

We beginnen eigenlijk al een beetje uit het oog te verliezen waarom er zoveel personages onderweg zijn naar whatever, maar de manier waarop het naar dit stripavontuur vertaald wordt, blijft een meeslepende belevenis.

Emmanuel Michalak, Fred Weytens en Hub ontbinden nog wat meer hun duivels door het rondreizende Vikinggezelschap op hun drakkars te laten aanvallen door een legertje zombies in een immens grottencomplex en ze naar een schepenkerkhof te leiden. Ondertussen wordt het leiderschap van Brynhild over het schip Aslak betwist en worden de Vikings wat later aangevallen door tientallen Frowins, vliegende rode duiveltjes. Halfweg het album heb je al heel wat spektakel, actie en geweld onder ogen gekregen en dan moet er nog een zeskoppige draak verslagen worden en een bouwwerk van jewelste beklommen worden.

Je krijgt duidelijk waar voor je geld. Op elke pagina gebeurt wat en dat bengt Michalak met ongelofelijk veel verve in beeld. Zijn pagina's zijn af, af af! Wat maakt het uit als we het doel ons niet meer helder bijstaat, de weg naar dat doel is wat deze reeks nu al vier delen boeiend maakt. Nog twee albums en het zit erop. Na deel 6 herlezen we alles nog eens in één ruk met even veel plezier als we nu elk album met mondjesmaat geserveerd kregen.

> DAVID STEENHUYSE — september 2016