Bibliografie van Robert Kirkman
• Marvel Zombies
• Outcast
WALKING DEAD 21
Hel Breekt Los (2/2)


Charlie Adlard + Robert Kirkman • Silvester
136 p. (HC)
Overstap

We kennen onvoldoende het huishouden van uitgeverij Silvester om er ons over uit te spreken, laat staan over gevolgen ervan te speculeren, maar wat bezielt iemand om 28 maanden te wachten met het uitbrengen van het vervolg van een goed lopende reeks en het ongeduld van de lezers zodanig te beproeven dat er inmiddels potentieel verloren is gegaan bij lezers die zijn overgestapt op de Amerikaanse edities? Silvester beloofde ons wel een inhaalslag in december door dan de delen 22 en 23 uit te geven. In de VS zitten ze aan bundel 25.

Het tweede deel van Hel Breekt Los plaatst ons meteen weer op de trein met bestemming "onbekend". De oorlog met de zombies staat in de schaduw van de terreinoorlog met Negan. Rick draaide de rollen om en viel Negan aan op zijn gebied, maar er vielen veel verliezen en sommigen liepen over. Maar Rick blijft ook zijn troeven uitspelen. Net wanneer je dacht dat er een ideale oplossing in de maak is, slaat hij onverwachts toe en verbaast hij vriend, vijand en lezer.

In dit verhaal zijn geen rechtschapen helden meer, enkel overlevers, koste wat kost. En zo blijft Walking Dead op zijn best.

We hebben de reeks langer dan twee jaar moeten missen, maar het heeft nog niets aan explosiviteit verloren. Als die vervolgen er in december niet komen, stappen we zelf over op een andere taal.

> DAVID STEENHUYSE — september 2016