Bibliografie van Juanjo Guarnido
• Reiziger
• Tovenarij
Bibliografie van Juan Díaz Canales
• Corto Maltese
• Fraternity
BLACKSAD 1-artbook
Ergens tussen de Schaduwen - Achter de Schermen


Juanjo Guarnido + Juan Díaz Canales • Dargaud
80 p. (HC & SC)
Je weet wat te doen

John Blacksad is onze favoriete kat. In tegenstelling tot de twee luizenballen die zich bij ons thuis volvreten en laten dienen door ondergetekende, dopt deze kat haar boontjes zelf. Een harde privédetective met een zwak voor de meisjes die probeert zijn menselijkheid staande te houden in een wereld van misdaad en verraad.

Maar je kent Blacksad al. Anders was je hier niet. Indien je deze kat nog niet kent, is dit album niets voor jou. In dat geval raden wij je ten stelligste aan om daar snel verandering in te brengen. Indien je echter een heleboel méér wil weten over het eerste verhaal van Blacksad, Ergens tussen de Schaduwen, dan hoef je niet langer te wanhopen.

In dit album staat niet alleen een stevig interview met beide vaders van de wonderlijke detectivekat, maar ook een heleboel schetsen, uitleg en duiding. Storyboards, kleurtesten, wijzigingen, het passeert allemaal de revue.

Mooi vormgegeven, en zeer aangenaam te pruimen. We vreesden dat het doorbomen over camerastandpunten ons snel zou vervelen, maar het tegendeel bleek waar. We hebben ervan genoten. Wie zijn of haar Blacksad-collectie compleet wil hebben, weet wat te doen.

> WIM DE TROYER — september 2016