Bibliografie van Marco Gervasio
• Mickey - De Cyclus van de MagiĆ«rs
ANGRY BIRDS MOVIE COMICS 2
Nooit Eens Rust...


Stefano Intini/Marco Gervasio/Alessandro Zemolin/Diane Fayolle/Jean-Michel Boesch/Giorgio Cavazzano/Paco Rodrigues + Nathan Cosby/Paul Tobin/Jeff Parker • Ballon Comics
48 p. (SC)
Aandacht voor alle personages

Je kunt er niet omheen: de Angry Birds zijn razend populair bij jong en iets minder jong. Ze verschijnen werkelijk overal: in de supermarkt, in de speelgoedwinkel en zelfs op de lokale rommelmarkt. Je hebt ongetwijfeld al gehoord van het gelijknamige smartphonespelletje waarbij je verschillende vogels naar constructies katapulteert om groene varkentjes te molesteren. Naast uitbreidingen naar andere spelplatformen zijn er ook al knuffels, films, schoolgerief, speelgoed en zelfs strips gemaakt van de boze vogels. De stripreeks bevat dezelfde personages, maar gelukkig gaat het er hier niet zo gewelddadig aan toe als in het spel. Oef.

Wat we vooral onthouden, is de mix van korte en langere verhaaltjes die door verschillende medewerkers in elkaar gezet zijn. We kunnen er niet echt één specifieke naam op kleven, maar scenaristen Paul Tobin en Nathan Cosby komen we in ieder geval vaak tegen. Tobin is geen onbekende in dit stripgenre, zo schrijft hij onder andere ook de verhalen van Plants vs. Zombies, een franchise van hetzelfde principe. Storend is het allegaartje verre van: het houdt de jongste lezers bij de pinken terwijl ze zichzelf bij lange verhalen soms durven verliezen in de wirwar van personages en plots.

Het nieuwste album biedt ons een achttal verschillende vertellingen aan, met vooral Red en Stella in de hoofdrol. Red, veruit de bekendste vogel in het spelletje, is in de strip de onfortuinlijke die nooit een baantje kan houden en dat lezen we onder andere in de kortverhalen Nieuwe Sheriff en Red de Relvogel. Stella is de ster in het verhaaltje Hypno Stella waarin ze door middel van hypnose heel het dorp rond haar vinger windt. De twee komen elkaar zelfs tegen in De Prinses en de Clown zonder het zelf te weten. Heerlijk, die simpele humor die iedereen wel begrijpen kan. De Bad Piggies, de groene varkentjes, krijgen trouwens ook een mooie figurantenrol met de eerste en de laatste gag van het album. Want geef toe, je kan beter alle personages wat aandacht geven en tevreden houden, anders worden ze pas angry.

> SEPPE COOLS — september 2016