Bibliografie van Giuseppe Quattrocchi
• De Heren van Cornwall
Bibliografie van Kid Toussaint
• Het Konvooi
• Holly Ann
• Notorious Circus
• Snooze
MAGIC 7 1-2
1. Nooit Alleen - 2. Tegen Allen


Giuseppe Quattrocchi/Rosa La Barbera + Kid Toussaint • Dupuis
56 p. (SC)
Hutsepot met zot veel potentieel

1 september. Straks rinkelt de schelle schoolbel. Leo moet voor de eerste keer naar zijn nieuwe school. De moed zinkt hem al in de schoenen. Gelukkig wordt hij gesteund door zijn vrienden Harry Houdini, Benjamin Franklin, Eroll Flynn, Diogenes van Sinope, William Shakespeare,... Inderdaad, de echte! Leo bezit immers de gave om alle mogelijke geesten, op te roepen. Bovendien kan de jongen het talent overnemen van zijn bekende vrienden. Vethandig! Eén vingerknip en hij kan gitaar spelen alsof hij Django Reinhardt is. Maar ook superkids moeten naar school. Het introverte groentje wordt al snel misleid en opgesloten in een kast door de pestkoppen van de klas. Hierdoor is hij al te laat voor de les van de gevreesde juf Ronkers. Samen met twee andere laatkomers, Zoran en Farah, mag hij het gaan uitleggen aan de directrice. Daar ontdekt Leo dat ook zij buitenbeentjes zijn én verborgen krachten bezitten. Als dat maar goed komt!

Te veel. Veel te veel. En we zijn nog maar één deel ver. Leo wordt omringd door massa's spoken, Zoran is een dierenmagneet en Farah deelt ons haar familie. Tel daarbij nog een hele schoolgemeenschap met goeien en slechten en je weet dat we veel personages te verwerken hebben. Echt veel. Bovendien heet de reeks Magic 7, waardoor we straks nog vier nieuwe magische vrienden te ontdekken hebben. Een beetje luie lezer haakt hierbij onmiddellijk af, maar eigenlijk moeten we zeggen dat de hutsepot meevalt. Net zoals in De Legendariërs heeft scenarist Kid Toussaint (Holly Ann, Notorious Circus,...) zijn karakters goed uitgeschetst en laat hij rustig zijn ballonnetjes op waardoor er nog ruimte overblijft om een avonturenverhaal te vertellen. Gelukkig wordt hij daarbij gesteund door tekenaar Giuseppe Quattrocchi die hier een digitale euromangastijl aanmeet. De Milanees zorgde ervoor dat je elk karakter haast blindelings herkent. Sterk.

Alvorens we een nieuwe strip kopen, hebben we de gewoonte dat we de eerste pagina lezen. Verleidt die ons, dan gana we over tot een aankoop. Verder kijken we niet. En zo heeft Magic 7 ons liggen gehad. De reeks opent klassiek, maar sterk met een raamvertelling die daarenboven nog eens sfeervol en vertrouwd ingekleurd is door dé Scarlett Smulkowski. Maar vanaf pagina 2 werden wij, oude mannen, onverwachts in een blitse wereld geduwd. Het wende opvallend snel. En stiekem vonden wij dit wel een tof reeksje. Magic 7 heeft immers zot veel potentieel en wordt ongetwijfeld een grote hit onder tien- tot veertienjarige striplezers. Geheel terecht dat Dupuis uitpakt met een scherpe lanceringsprijs van amper 5 euro per album. Een goede investering om jouw kroost even iets fris en anders te laten lezen. Doen!

> WOUTER PORTEMAN — september 2016