LOUCA 3
Als het maar...


Bruno Dequier • Strip2000
48 p. (SC)
Spanning tot en met

In deel 1 van deze snel na elkaar verschijnende vertaling van de reeks leerden we dat Nathan een geest is die Louca helpt voetballen. In het vervolg leefden we toe naar de cruciale wedstrijd tegen degradatie. Het enige wat Louca's team hoeft te doen, is het team van Hugo verslaan. De klus lijkt simpel omdat hij toch hulp krijgt van Nathan. Jammer genoeg is deze laatste zelf niet aanwezig omdat hij zijn ouderlijk appartement ging zoeken. Louca en Hugo staan oog in oog met elkaar, maar voor de voetbalkluns is het niet makkelijk om zijn eigen boontjes te doppen. Sterker nog: zonder de blonde geest zou Louca niet misstaan in het eerste elftal van F.C. De Kampioenen. Hij heeft immers veel weg van Marcske.

We krijgen een voldaan gevoel na het lezen van dit deel. Verschillende puzzelstukjes vallen in elkaar en de vragen die bij ons opkwamen na het lezen van de eerste twee delen worden eindelijk beantwoord. Met een knoeperd van een cliffhanger leven we weer vol verwachting toe naar het vierde deel.

Bruno Dequier komt uit de animatiewereld en dat merk je aan de tekeningen en de houdingen van de personages. Daarnaast zorgt de spanningsopbouw ervoor dat wij gekluisterd zaten aan de strip en ons als het ware teamgenoot Louca's waanden. Het gras in onze eigen tuin rijden we morgen wel af. Vandaag lezen we Louca en hebben we een wedstrijd tegen de degradatie te winnen.

> SEPPE COOLS — augustus 2016