Bibliografie van Zalozabal
• Grunge Genetica
• Slum Nation
DE VERPLEEGSTER 


Zalozabal • Prestige
56 p. (HC)
Apart geval

De Verpleegster is geschreven en getekend door Zalozabal, het pseudoniem van de Uruguayaanse tekenaar en illustrator Zalo Mendizabal, van wie Prestige Grunge Genetica en Slum Nation vertaalde. Van hem onthielden we vooral de raar gevormde personages en de trashy decors, twee aspecten die ook in De Verpleegster terug te vinden zijn.

Allereerst is er het hoofdpersonage Theresa wiens zware hangborsten in realiteit haar flinterdunne lijfje doormidden zouden breken. Zij is de privéverpleegster van de jongen Toby die misvormd is en aan zijn rolstoel gekluisterd is. In een speciale kliniek met een feilloos track record om goede resultaten te boeken in uitzonderlijke gevallen zou hij behandeld kunnen worden. Theresa vergezelt hem. En dan komen we in de reeds vermelde trashy decors want Theresa en Toby merken al snel dat het er niet pluis is in het ziekenhuis. Geheimzinnigheid en argwaan domineren de sfeer. En dan komen de mutanten en het gevaar...

We hebben het moeilijk om dit one-shot te peilen. Horror of fantasy? Komedie of drama? Goed of slecht? Het is een apart geval. Misschien vatten twee woorden uit de titel van de comic die Toby op de cover van het album leest het nog het best samen: incredible... weird.

> DAVID STEENHUYSE — juni 2016