Bibliografie van Christian Papazoglakis
• Chapman
• De 24 Uren van Le Mans
HARRY OCTANE 2
Mystieke Bocht


Christian Papazoglakis • Daedalus (Plankgas)
48 p. (HC & SC)
Actiefilm op papier

De voormalige autopiloot Harry Octane heeft 27 doden op zijn geweten door een ongeluk tijdens zijn laatste wagenrace in Italië. Een verdere carrière in de wagensport kon hij wel vergeten. In deel 1 ging hij voor de maffia werken. In deel 2 vinden we hem terug in Mexico waar hij een heilig madonnabeeld moet stelen die sinds een paar dagen tranen van bloed huilt. Maar er is een kaapster op de kust: "de verfrissende en oogverblindende Julia". Als circusartieste haalt ze acrobatische toeren uit met een motor, als dievegge scheurt ze er achtereenvolgens met de motor en een gestolen politiewagen vandoor. Het komt tot een geweldige autoachtervolging waarbij heel wat brokken vallen.

Mystieke Bocht is een actiefilm op papier. Maar er zijn maar weinig tekenaars die met een over het algemeen statisch medium als de strip zoveel beweging bekomen. De platen waarin auto's door bochten scheuren (of eruit vliegen) zijn overweldigend. Net door bitter weinig gebruik te maken van teksten in deze scènes giert de adrenaline door je lijf en blader je even snel door op het tempo van de razendsnelle wagens. Kicken!

Christian Papazoglakis is echt we op zijn best als hij zijn eigen (fictieve) strips kan schrijven. Andere reeksen van hem hebben een meer historisch of biografisch fundament en dat gaat vooral gepaard met een limiet op wat er qua actie mogelijk is. In Harry Octane gaan werkelijk alle remmen los. Uit de weg!

> DAVID STEENHUYSE — februari 2016