Bibliografie van Eric Loutte
• Biggles
• Team Rafale
Bibliografie van Emmanuel Herzet
• De Lincoln Branch
• Zwanenzang
ALFA - EERSTE WAPENFEITEN 2
Solo


Eric Loutte + Emmanuel Herzet • Le Lombard (Derde Stroming)
48 p. (SC)
Razen en slalommen

In het eerste deel van dit eerste tweeluik zagen we een jongere Dwight Tyler nog als soldaat van een commando dat gijzelaars moest bevrijden van de NSA die een vliegtuig kaapte om een gevluchte ingenieur te onderscheppen. Omdat de operatie Tylers vriend Boyle het leven kostte en vervolgens in de doofpot werd gestopt, verliet Dwight het leger. Een wapentrafikant wil Thirdnail, een ultrageheim spionageprogramma van de NSA, uitschakelen en rekruteert daarom Dwight door hem voor te houden dat hij Ranson, de verantwoordelijke voor de tragisch afgelopen kaping, uit de weg kan ruimen. In dit vervolgalbum pikken we in op Dwights verdere zoektocht naar Ranson. Een confrontatie in een tankstation vloert de voormalig soldaat. De kaarten zijn geschud.

Deel 1 verscheen in april 2010! Geen idee waarom dit zo lang moest duren, al zeker door Eric Louttes overmatig gebruik van foto's om er zijn decors mee op te bouwen. Hij verstopt niet eens dat het allemaal gephotoshopt is waardoor de compositie met de getekende figuren knullig overkomt. Zelfs de cover is schreeuwlelijk. Kan je dit nu mooi vinden? We betwijfelen het. Verstoort het daarom de vertelling? Dat nu ook weer niet.

Net als de hoofdreeks Alfa is deze spin-off in de eerste plaats een stevige actiethriller waarvan het scenario net zo goed kan gedijen als een goeie actiefilm. Amper enkele pagina's na het openklappen van het album raas je door deze James Bond-versie en slalom je van de ene actiescène naar de andere. Emmanuel Herzet kan je geen gemakkelijkheidsoplossingen aanwrijven, hoewel het verhaal perfect beantwoordt aan de regels van het genre. In dit album lezen we ook hoe Dwight aan zijn codenaam Alfa komt. Hopelijk duurt het nu weer geen vijf jaar voor we het volgende tweeluik kunnen beginnen lezen.

> DAVID STEENHUYSE — december 2015