Bibliografie van Alessandro Ferrari
• Violetta
• Zootropolis
STAR WARS - FILMSPECIAL Episode VI
Return of the Jedi


Matteo Piana/Alessandro Pastrovicchio + Alessandro Ferrari • Dark Dragon Books (Games Collection)
72 p. (SC)
De bron

Volgende week is het zo ver, dan breekt wereldwijd alle Star Wars-gekte pas helemaal goed los met de release van Episode VII: The Force Awakens. In juni 2016 wordt daar de stripversie van verwacht, samen met Episode I: The Phantom Menace, in deze filmspecialreeks. Ondertussen breidt Dark Dragon Books met veel succes het comicuniversum verder uit met spin-offs, miniseries en zelfs het officiële Star Wars-magazine dat aan de nieuwe film is gewijd. Zijn die effe met hun gat in de boter gevallen! Eerdere Star Wars-albums zijn al tot vier keer toe herdrukt.

Return of the Jedi, dat is die teddybeertjesfilm, maar ook de ultieme confrontatie tussen Luke Skywalker met de oppermachtge keizer Palpatine en zijn poging om zijn vader (en het is al lang geen spoiler alert om hier nu Darth Vader te typen) terug naar de goede zijde van de Force over te halen. De rest van de rebellen en de ruimtevloot spant zich in om een nieuwe, nog krachtiger Death Star te vernietigen. Dit is ook het hoofdstuk met Jabba the Hutt... en prinses Leia in haar iconische bikini als vastgeketende slavin.

Alle sleutelelementen passeren weer de revue. Maar om het allemaal op 72 pagina's te krijgen, draaft het voorbij in galop. De sensatie die je bij scènes in de film voelt, zal hier niet herhaald worden. De achtervolging op de speeder bikes bijvoorbeeld duurt hier amper anderhalve pagina. Darth Vaders twijfel om zijn zieltogende zoon te redden van Palpatine en 'm in de diepte te storten, flitst in een paar prenten voorbij. Deze stripversie is het opwarmertje voor de real deal, een jeugdig frisse blik op de vele keren herbekeken films, maar misschien ook een goeie introductie voor het jonge grut dat zich nog ten volle moet laven aan de Star Wars-bron.

> DAVID STEENHUYSE — november 2015