Bibliografie van Etienne Willem
• De Vleugels van de Aap
• Oude Bokken & Groene Blaadjes
HET ZWAARD VAN ARDENOIS 4
Nuhy


Etienne Willem • Gorilla
64 p. (HC)
Goudhaantje

Een mooie aanvalsscène op de cover is de voorbode voor heel wat wapengekletter in dit slot van de dierenreeks in een middeleeuwse setting. Etienne Willem zet een mooi punt achter de reeks met veel klassieke elementen en een beetje fantasy, net genoeg om lezers die het liever niet te uitzinnig willen, te sussen.

Het konijn Garen speelt een sleutelrol om vrede te brengen tussen drie koninkrijken die in een oorlog met elkaar zijn verwikkeld. Complotten, leugens, verraad, allen op het hoogste niveau tot zeer nabij vallen Garen en zijn entourage, de Gezellen van de Dageraad, te beurt. De vraag is of Garen zich zomaar schikt in zijn rol als speelbal. De minstrelen weten wat gezongen om zijn saga te bezingen. Het zal wel niet te vergelijken zijn met de tegelijk gemoedelijk als sensationele aanpak van Etienne Willem.

Het Zwaard van Ardenois zit zo'n beetje tussen Disney en Blacksad in. Willems vorige reeks zal ook bij Gorilla in vertaling verschijnen. Helaas zonder dieren. Maar van zo'n goudhaantje publiceer je zonder verder nadenken elke pagina die hij in een stripalbum publiceert.

> DAVID STEENHUYSE — november 2015