Bibliografie van Jason Aaron
• Star Wars: Confrontatie op Smokkelaarsmaan
• Star Wars: De Geheime Oorlog van Yoda
• Star Wars: De Krijsende Citadel
• Star Wars: De Laatste Vlucht van de Harbinger
• Star Wars: Rebellengevangenis
• Star Wars: Skywalker Slaat Toe
• Star Wars: Tussen de Sterren
THOR - GOD OF THUNDER 001


Esad Ribic + Jason Aaron • Standaard Uitgeverij / Marvel
72 p. (SC)
De man met de hamer

Echt gek van heel dat superheldenuniversum zijn we niet echt. Batman en Spider-Man ja, omdat die af en toe nog een menselijk kantje laten zien... Maar voor de rest? Daar komt nog bij dat er tussen al dat superheldenkoren heel wat bandwerkkaf zit, zodat het voor de leek niet altijd gemakkelijk is om de juiste keuze te maken. De vele, vaak ondermaatse verfilmingen maken het er zeker niet simpeler op.

Het pleit dan ook voor Standaard Uitgeverij dat ze hun Marvel-collectie starten vanuit een van de vele recente reboots zodat ook de instappers zonder al te veel problemen kunnen volgen.

De Stan Lee-creatie Thor kenden we amper, vandaar dat we dit boekje toch eens een kans wilden geven. De laagdrempelige aankoopprijs zorgt er trouwens voor dat je geen enkele uitvlucht hebt om dit niet in je boodschappenmand te leggen. En een superheld die een chemisch element op zijn naam heeft staan, daar kan toch niks mis mee zijn?

Standaard Uitgeverij kiest hier voor de storyline God of Thunder, bedacht door Eisner Award-winnaar Jason Aaron en zeer aantrekkelijk in beeld gebracht door Esad Ribic. En eerlijk... we hebben ons goed geamuseerd. De auteurs serveren een mix van mythologie en sciencefiction en we waren direct geïntrigeerd door hun roetsjbaan van tijdsprongen, plotwendingen en actiescènes. Thor is namelijk een heuse godenslachter op het spoor en zet alles op alles om zijn hachje te redden. Bovendien blijkt de god ook heel wat kleine kantjes te hebben en is het niet de zoveelste dommekracht die al hamerzwaaiend de chickies van dienst wil imponeren.

We hebben de indruk dat er bij de uitgeverij iemand op de superhero-account zit die er echt wel iets van afweet. Hopelijk zorgt dit ook voor een stevige verkoop. De gemiddelde Vlaming en superhelden waren in het verleden namelijk niet altijd voor elkaar gemaakt.

> MARIO STABEL — november 2015