Bibliografie van Erik Arnoux
• Celadon Run
• De Laatste Fee van het Land van Arvor
• De Vliegenier
• Sofaletta
• Timon van de Velden
• Witness4
SARA LONE 1-2
1: Pinky Princess - 2: Carcano Girl


David Morancho + Erik Arnoux • Dark Dragon Books
56 p. (SC)
Loeihard in het doel

Sara Lone speelt zich begin jaren 1960 af in de Verenigde Staten. Na de bloederige moord op haar vader, de zaakvoerder van een garnalenvisserij in de Golf van Mexico, staat ze er alleen voor aan het hoofd van haar vaders bedrijf. Tevoren werd ze nog valselijk beschuldigd van moord op en diefstal van haar voormalige baas van de stripteasetent in New Orleans waar ze werkte als Joy. Maar een hooggeplaatst figuur komt haar op borg vrijkopen en hij neemt haar in bescherming. Op het voormalige thuisfront moet ze het opnemen tegen vooroordelen, het misdaadsyndicaat en de Ku Klux Klan. Ze beseft nog niet dat ze in een complot terechtkomt om de president uit te schakelen en dat een door haar vader gevonden Mayaschat gegeerd goed is voor het syndicaat.

Die aanslag komt nog niet ter sprake in de twee albums die nu zijn vertaald, maar Erik Arnoux doet wel al op heel zorgvuldige manier aan planting, het integreren van elementjes in de intrige die pas later van belang blijken te zijn, ook over Sara's verleden via flashbacks.
Elk volgend deel verspringt met een jaar. Werkelijke politieke en historische situaties als de rakettencrisis in Cuba en de moord op John F. Kennedy komen nog aan bod.


Met zijn stevig onderbouwde verhaal met een rijke waaier aan intriges en opgebouwde spanning schiet Erik Arnoux loeihard in het doel. Dit is werkelijk een (zoveelste) aanwinst voor Dark Dragon Books. De Spaanse tekenaar David Morancho brengt het allemaal aantrekkelijk in beeld. Ook zijn sfeervolle inkleuring is een schot in de roos.

> DAVID STEENHUYSE — september 2015