Bibliografie van Lectrr
• Guust: Gefeliciflaterd!
• Lars!
• Red Rider
• Wormtroopers
HARA KIWI 11


Lectrr • Strip2000
80 p. (SC)
Kartonnen dozen

 We herinneren het ons nog als de dag van gisteren: we wandelden nietsvermoedend door de gangen van het Cultureel Centrum De Warande, waar toen de Turnhoutse Stripdagen bezig waren. Plots werd er vanuit het niets een kartonnen doos op ons hoofd gezet en werden we een tijdje meegetroond door de gangen van het complex: trap op, trap af, deur in, deur uit. Hilariteit alom natuurlijk. De dader? Steven Degryse, alias Lectrr die dus niet alleen op papier de grapjurk probeert uit te hangen! Een fan waren we al, een fan bleven we!

Sinds 2005 verschijnt er elk jaar een Hara Kiwi-bundeling met de beste cartoons van het afgelopen jaar. In tegenstelling tot zijn jaaroverzichten, die uitgegeven worden bij het Davidsfonds, zijn de Hara Kiwi-jokes een stuk tijdlozer van aard. Sommige grappen heb je direct door, bij andere duurt het iets langer. Maar als die aha-erlebnis er dan eindelijk is, is de voldoening nog net dat tikkie groter.

Kortom, Lectrr slaagt er nu al elf jaar lang in om een album met vijfenzeventig cartoons te vullen zonder zichzelf al te veel te herhalen. Dat zijn een dikke achthonderd pagina's die je mondhoeken automatisch naar boven weten te stuwen. Dat die bundelingen op regelmatige basis opnieuw op ons nachtkastje belanden, staat buiten kijf. Zo weten we tijdens deze regenachtige herfstdagen nog even de illusie van de vrolijke zomeravond in stand te houden. 

> MARIO STABEL — september 2015