Bibliografie van Mike Bowden
• Warcraft
Bibliografie van Ron Marz
• Ravine
SKYLANDERS 1
Klein Maar Sterk


Mike Bowden/David Baldeon + Ron Marz • Dark Dragon Books (Games Collection)
32 p. (SC)
Voor de jongste lezers

Soms slingeren ze rond op de salontafel, die bizarre figuurtjes, Skylanders genaamd waarmee de minderjarigen in ons huishouden uren zoek maken op de Playstation. Ze hebben bizarre namen en specifieke eigenschappen die we maar niet kunnen onthouden, maar die van levensbelang zijn voor eerder genoemde kinderen.

Ze bevolken een magisch rijk waarin slechterik Kaos hun samenleving bedreigt. Deze premisse wordt in dit stripje uitgelegd, en je krijgt een soort van wie-is-wie mee voor wie nieuw is in de game. Het speelt zich af net voor de game Skylanders Trap Team en vat de vorige edities vlot samen.

Het verhaal is duidelijk, al is het een mager beestje. De tekeningen klaar en duidelijk, en gelukkig heeft men voor een lichtjes ruwe tekenstijl gekozen zodat alles grafisch interessant blijft.

Het is geen hoogvlieger, maar voor de jongste kinderen lijkt ons dit hoogst amusant. Er is een beetje spanning en er is een beetje humor. Er is ook duidelijk zorg besteed aan het zo duidelijk houden van de verhaallijn, wat met games soms nogal moeilijk is.

Als we één minpunt moeten aanstippen, is het het foutieve meervoud van enchilada dat doorheen het album gebruikt wordt. Dat moet enchiladas zijn. Een beetje slordig.

Koop het voor uw gameverslaafde neefje, of koop het voor een beginnend striplezertje.

> WIM DE TROYER — juli 2015