Bibliografie van Stéphane Créty
• Acriborea
• Drakenbloed
• Dwergen
• Hannibal Meriadec en de Tranen van Odin
Bibliografie van Brian Wood
• All New X-Men
STAR WARS 7-8
Rebellenprinses


Stéphane Créty + Brian Wood • Dark Dragon Books (Games Collection)
48 p. (SC)
Voor de kiezen

Deel 7 en 8 vormen samen een afgerond hoofdstukje in de grotere Star Wars-saga die aan Brian Wood werd toevertrouwd. Het tekenwerk van de ons welbekende Stéphane Créty, tekenaar van Drakenbloed en de spin-off Hannibal Meriadec, sluit naadloos aan bij de vorige delen van de reeks die straks, na deel 9 en 10, ten einde komt. Niet getreurd, een bombardement aan andere Star Wars-(mini)series komt eraan, evenals de start van de nieuwste filmtrilogie met J. J. Abrams als regisseur.

Die trilogie speelt zich dertig jaar na de oorspronkelijke trilogie af. De stripreeks van Brian Wood situeert zich dan weer net na de oerfilm Star Wars Episode IV: A New Hope. En in de nieuwste cyclus Rebellenprinses heeft prinses Leia een nieuwe thuisplaneet gevonden voor de rebellen die keizer Palpatine en zijn voornaamste discipel Darth Vader bekampen. In ruil voor de service van de planeet Arrochar moet ze wel huwen met prins Kaspar. Op de dag van het huwelijk ontdekt Luke Skywalker echter dat Kaspar de rebellen heeft verraden. Dat zomaar eventjes aan Leia verklappen, valt nog niet mee. Luke bevindt zich ver van het paleis terwijl soldaten het op zijn leven hebben gemunt. Een gsm heeft hij niet op zak.

We weten dat dit ook in vertaling een bestseller is, daarom niet noodzakelijk in stripspeciaalzaken, maar dat heeft geen belang. Het is opbeurend dat de Star Wars-fans ten eerste een goed product voor de kiezen krijgen. We vragen ons alleen nog steeds af waarom de acteurs uit de films wel herkenbaar zijn getekend op de covers, maar er anders uitzien in de strip zelf. Darth Vader, R2-D2, C3PO, Chewbacca en andere wezens met wellicht rechtenvrije koppen zien er dan weer exact hetzelfde uit als in de films.

> DAVID STEENHUYSE — juni 2015