Bibliografie van Renaud Collin
• De Blauwbloezen
• De Blauwbloezen
MINIONS 1
Banana!


Renaud Collin + Didier Ah-Koon • Dupuis
48 p. (SC)
Doe jezelf een plezier

Jij, ja jij, doe jezelf een plezier en koop dit boekje om je weer eens dat gevoel te geven van toen je nog héél klein was en open stond voor alle vrolijke dingen. Je stond er toen ook niet bij stil of die vrolijke dingen betekenisvol waren of zoiets, ze waren gewoon leuk.

Dit boekje is dat ook. Wij garanderen je heel wat verstrooiing voor een klein prijsje. Het gaat in dit geval om tekstloze gagstrips, maar soms met een twistje. Enig minpuntje is dat je in een stripverhaal niet echt animatiefiguurtjes, die je nota bene al kent, tot leven kan wekken. Daarvoor is het medium te beperkt. Je beschikt niet over de grappige geluidjes die de Minions (de helpertjes van Gru uit de Despicable Me-films) maken en je mist ook alle achtergrondlawaai. Daarom deze tip om niet alleen te genieten van deze strip, maar dezer dagen ook eens verkoeling te zoeken in de bios. En waarom dan niet ineens naar The Minions gaan kijken?

Dat deden wij alvast. En we hebben ons van de eerste tot de laatste seconde ongelofelijk geamuseerd met de spin-off van Despicable Me. We leren uitgebreid de ontstaansgeschiedenis van de Minions kennen en hun onverdroten zoektocht naar hun godsbeeld, een zo verdorven mogelijk creatuur. We maken hier geen filmbespreking van, maar we geven toch nog graag mee dat liefhebbers van de jaren 1960 (of toch een pasticheversie ervan met grappig herkenbare idolen en situaties van toen) zeker aan hun trekken zullen komen.

We twijfelen er niet aan dat zowel de film als de strip keihard zullen scoren deze zomer.

> ERIK VERSCHAFFEL — juni 2015