Bibliografie van Mezzo
• De Vliegenkoning
• Hold-Up
• Mickey Mickey / Twee Killers
LOVE IN VAIN 
Robert Johnson 1911-1938


Mezzo + Jean-Michel Dupont • Sherpa
72 p. (HC)
Tragisch leven van de echte stichter van de 27 Club

Voor allen die dachten dat de legendarische 27 Club startte met Jimi Hendrickx of Janis Joplin, bij dezen: zij dwalen! Deze tegelijk tragische en legendarische club is namelijk begonnen in 1938, een kleine dertig jaar voor het macabere clubje wereldbekend werd, met de dood van een van de grondleggers van alle hedendaagse muziek, zijnde ene Robert Johnson.

"Wie was dat nu?" horen we het gros van onze lezers denken. En daar heb je niet helemaal ongelijk. De meeste bluesfanaten, waaronder een groot deel van de huidige rockmusici, bijvoorbeeld de Rolling Stones, beschouwen deze man als hun grote voorbeeld. Ze imiteren zelfs de manier waarop hij zijn gitaar vasthield, namelijk heel laag, bijna tot onder de knie. Zie je het voor je, rockers van elke leeftijd?

Soit, nu genoeg beschouwingen voor deze simpele recensie. Als je echt interesse hebt, moet je na het kopen/lezen van dit prachtboek, maar het komende interview lezen dat ondergetekende van beide auteurs aflegde, binnenkort te lezen op deze site.

Nog even meegeven dat tekenaar Mezzo zijn tekenwerk alle eer aandoet met deze overschakeling van zijn vroegere, Tarantino-achtige misdaadthrillers naar een net zo goed duister muziekepos. Het blijft smaken naar meer en volgens onze info zou dat al in de loop van volgend jaar kunnen volgen. Scenarist en voormalig muziekreporter Jean-Michel Dupont levert op zijn beurt ook een uitstekend, eerste (vertaald) scenario af.

> ERIK VERSCHAFFEL — juni 2015