Bibliografie van Kenny Rubenis
• Balthazar Poeski
• Guust: Gefeliciflaterd!
DATING FOR GEEKS 1
Single Players


Kenny Rubenis • Strip2000
48 p. (SC)
Afspraakjes voor dummies...

Op het net en in de gespecialiseerde media was er al heel wat buzz rond dit album van Kenny Rubenis. In een interview met Kurt Morissens op Stripelmagazine.be lichtte de auteur al heel wat tippen van sluiers op en de occasionele gag die ons onder ogen kwam, kon ons zeker wel bekoren. We keken dan ook uit naar deze eerste bundeling als een Vlaamse cosplayer naar het FACTS-festival.

Voor iedereen die fan is van The Big Bang Theory (en wie is dat niet?) is dit herkenbaar: lachen met nerds die wanhopig op zoek zijn naar een überbabe, maar die weigeren om ook maar een stap buiten hun zelfgecreëerd fantasywereldje te zetten. Haakten we zelf al af bij Facebook, de echte geek deinst er niet voor terug om alle mogelijke dating-apps in te schakelen om aan zijn gerief te komen. The real-life-experience blijkt dan in de praktijk nogal eens tegen te vallen.

Een humoristische krantenstrip als deze moet je natuurlijk in kleine doses tot jou nemen, anders dreigt er een serieuze overkill. We zijn dan ook heel benieuwd hoe Rubenis dit thema verder gaat uitwerken (vind ik leuk) / uitmelken (vind ik niet leuk).

Tot slot nog een kleine enquête:

0 Ik heb hierboven ALLE hyperlinks aangeklikt > Ga naar antwoord A.

0 Ik heb 10 – 14 hyperlinks aangeklikt > Ga naar antwoord B.

0 Ik heb 5 – 9 hyperlinks aangeklikt > Ga naar antwoord C.

0 Ik heb minder dan 5 hyperlinks aangeklikt > Ga naar antwoord D.

0 Ik heb alleen de hyperlink Kurt Morissens aangeklikt > Ga naar antwoord E.

Antwoorden:

A. Er is weinig hoop voor jou. Je gaat best voor het echte werk.

B. Je nerdgehalte scheert hoge toppen. Al je geld gaat waarschijnlijk al op aan action figures en Spidermankostuums. Volg de strip via de site.

C. Er is nog hoop. Storm naar de winkel en koop het album.

D. Je hebt jezelf goed onder controle. Storm toch maar naar de winkel en koop het album. Iedereen heeft wel eens een zwak moment.

E. Meld je onmiddellijk aan bij de eerste de beste zielenknijper.

> MARIO STABEL — oktober 2014