Bibliografie van Juan Giménez
• De 4e Macht
• De Metabaronnen
• De Underzone
• De Vierde Kracht
IK, DRAAK 2
Het IJzeren Boek


Juan Giménez • Medusa
56 p. (HC)
Vuurspuwer

Een pseudomiddeleeuwse setting, epische gevechtsscènes, mooie deernes, kloeke krijgers en een occasionele draak... dat moet wel de verstripping van Game of Thrones zijn! Nope, we hebben het hier wel degelijk over het tweede deel van Ik, Draak, de reeks van Jodorowsky-compaan Juan Giménez. We krijgen het vervolg te lezen van de saga over een verdoemde koningsfamilie en stilaan licht de auteur ook een tipje van de vleugel op en krijgen we wat meer background over de draken van dienst.

We vermoeden dat niet iedereen een fan is van de tekenstijl van de Argentijn. De man heeft de neiging om elke vierkante millimeter van zijn tekeningen dicht te plamuren en dat zorgt vaak voor een heel enerverende leeservaring.

Aangezien open eindes aan ons niet zijn besteed, hopen we dat Medusa ook het afsluitende derde deel nog laat verschijnen. Normaal zou dit geen probleem mogen zijn, omdat ze de rechten rechtstreeks bij Giménez hebben gekocht. Franstalige fans zijn echter aangewezen op het Spaanse origineel. Le Lombard lijkt namelijk niet geneigd om de Franse vertaling verder te zetten. Of de ooit aangekondigde tweede cyclus nog zal verschijnen, blijft voorlopig koffiedik kijken.

> MARIO STABEL — maart 2014