Bibliografie van Jan Dirk Barreveld
• Amorfati
EUGèNE 6
Bakkie Troost


Jan Dirk Barreveld • Strip2000
48 p. (SC)
Om te lachen

Eugène 6 is het eerste album dat bij Strip2000 verschijnt nadat de uitgeverij ook al Lectrr (Hara Kiwi) van Silvester afsnoepte. Daarmee haalt Strip2000 een klepper binnen want Eugène schurkt zich tegen de categorie aan waarin een DirkJan, een Sigmund of een S1ngle het mooie weer maken.

Eugène is niet helemaal mee met zijn tijd en laat zich inhalen door de snel veranderende maatschappij om zich heen. In zijn pogingen om bij te benen, delft hij regelmatig het onderspit want het ontbreekt hem wel eens aan ruggengraat. Zelfs wanneer hij zijn vriendin wil dumpen, krijgt hij het deksel op de neus en gaat in de plaats met haar samenwonen. De cd-winkel waar hij werkt, is van de ene dag op de andere een koffiezaak geworden (had hij Facebook maar moeten lezen) en ook dat is weer aanpassen.

De reeksen grappen met zijn vriendin of in de koffiezaak zijn de beste van deze bundeling. Tussendoor valt er beslist ook te lachen met grappen over onlinedaten, aliens, Twittervogels en een hond die aan stand-up comedy doet.

> DAVID STEENHUYSE — maart 2014