Bibliografie van Chetville
• Sam Lawry
SIENNA 3
Irak, Broederschap en Terrorisme


Chetville + Philippe Emmanuel Filmore • Saga Uitgaven (Collectie Bamboe)
48 p. (SC)
Vrouwen aan de macht

Sienna, de bedrijfsconsulente die overdag met miljoenen goochelt om bedrijven over te kopen, kraakt na haar uren ook harde noten voor de CIA. In het eerste tweeluik stond de advocate Gabrielle haar nog bij in haar onderzoek naar een mysterieuze moord. Deze keer kruist hun pad zich ook wanneer Gabrielle een beroepsmilitair verdedigt omdat hij ervan beschuldigd wordt gevangenen in Afghanistan gemarteld te hebben. De broer van de militair, die Gabriele inhuurde, is een bekende van Sienna die in Pakistan in een kooi zit opgesloten na een fout gelopen missie om een terrorist uit te schakelen.

Vrouwen aan de macht in Sienna. Beide dames zijn intelligent ondernemend, niet op hun mondje gevallen en ook nog eens knap. Mochten ze nu ook nog eens op amoureus vlak de juiste beslissingen nemen, dan bestond deze reeks niet.

Sienna is een sterktemaker bij Saga Uitgaven, een reeks die in de collectieSpotlight of Derde Stroming niet zou misstaan. Het vlotte realisme van Chetville geeft prijs dat hij met goesting tekent. Philippe Emmanuel Filmore hoeft niet jaloers te zijn op het succes van zijn broer Stephen Desberg. Laat hem gerust zijn eigen gang gaan en kalm aan de weg timmeren. Met Sienna op zijn cv is hij alvast goed begonnen voor een hopelijk lange en opmerkelijke carrière.

> DAVID STEENHUYSE — december 2013