Bibliografie van Corentin Rouge
• Milan K.
• Rio
• Rio
• XIII Mystery
Bibliografie van Nathalie Sergeef
• DownUnder
• Tiago Solan
• Winter 1709
JU├íREZ 


Corentin Rouge + Nathalie Sergeef • Medusa
72 p. (HC)
Een bom

Citymarketing! Altijd leuk en relatief eenvoudig! Nodig een stripauteur uit en laat hem een strip maken met je stad als achtergrond. Vele steden werken eraan mee en met het nodige succes. Alleen denken we dat de promodienst van de Mexicaanse Ciudad Juárez het concept niet helemaal begrepen heeft. De inspanningen zijn er zeker geweest. Zowel de jongste 100 Bullets als Juárez zetten de Mexicaanse grensstad opvallend in de schijnwerpers. Maar of de stad trots mag zijn op het feit dat er sinds 1993 meer dan tweeduizend gruwelijk vermoorde vrouwen zijn teruggevonden en nog eens dik tweeduizend zijn verdwenen, dat durven we toch sterk te betwijfelen.

Gabriela Garcia Morales is een van die verdwenen deernes. Op een goede vriendin na maalt niemand om haar verdwijning. Tot haar broer Gaël haar Vermist-poster opmerkt in de wasserij waar ze werkte. Net nu hij eindelijk besloten had om terug te keren naar die klotestad die hij moest verlaten op zijn vijftiende, werd zijn familieband opnieuw doorgeknipt. Gaël kan het niet vatten en trekt op onderzoek uit. Al snel trekt hij de deksels van de ene beerput na de andere open. Welkom in Juárez!

Scenariste Nathalie Sergeef miste met Juárez haar debuut niet. De Brusselse fiscaliste beet zich echt vast in haar macaber onderwerp en werkte het supergoed uit. Dit is knap geschreven, sterk opgebouwd en heeft een verrassend einde dat je niet onbewogen laat. Bovendien slaagde ze erin om met Corentin Rouge een echte klassebak te strikken als tekenaar. Voor dit scenario was hij bereid om zijn Milan K. even in de koelkast te stoppen, en terecht. Juárez is immers een strip die de liefhebbers van de Jean Van Hamme-verhalen zeker zal bevallen.

Miskijk je dus niet op die tamme cover. Erachter schuilt een bom van een strip.

> WOUTER PORTEMAN — november 2013