Bibliografie van Vincenzo Cucca
• Hot Charlotte
• Pandamonia
THE BEST OF VINCENZO CUCCA 


Vincenzo Cucca • Dark Dragon Books (Art Collection)
48 p. (HC)
Opwindend entertainment en entertainende opwinding

De Nederlandse uitgeverij Dark Dragon Books laat er geen gras over groeien om je van Vincenzo Cucca's kwaliteiten als erotisch tekenaar te overtuigen. Je kent 'm misschien van het sexy sf-tweeluik Pandamonia. Met het even mooi getekende, erotische one-shot Hot Charlotte op scenario van zijn Italiaanse landgenoot Ennio Ecuba portretteert het duo de drie meiden Charlotte, Aline en Mei Li die samenwonen. Nadat hun appartement in Marseille afbrandt, onthult Charlotte noodgedwongen haar geheim. Ze is de dochter van een rijke bankier van Italiaanse origine die banden heeft met de maffia. De enige oplossing voor hun huisvestingsprobleem bestaat erin de man aan te spreken. En zo verhuizen ze naar een immense villa aan de kust. Ze sluiten er ook een pact: naar het voorbeeld van Lady Godiva beleven ze hun seksualiteit zonder zich te laten intimideren door mannen voor wie ze geen gevoelens of spijt willen voelen. En ook al slagen ze niet in hun voornemen, de op erotische scènes verlekkerde lezer vaart er wel bij!

Hot Charlotte bevat meer verhaal dan een willekeurig album uit de collectie Zwarte Reeks van Sombrero. Er wordt ook minder in geneukt dan zo'n album. Slechts een paar keer verstopt Cucca zich niet achter zijn sensuele lijnvoering om expliciet te tonen wat er aan de gang is, bijvoorbeeld wanneer Charlotte een speeltje gebruikt.

Hot Charlotte heeft geen ander doel dan je op een opwindende manier te entertainen... of je op een entertainende manier op te winden. In elk geval gaat het om deze combinatie. Aan jou om te beslissen om er je tanden in te zetten.

Aanvullend staan enkele pagina's met erotische illustraties van Cucca. Tegelijk verscheen bij Dark Dragon Books ook een afzonderlijk artbook met niets anders dan dergelijke staaltjes erotisch plezier met pin-ups en illustraties van de hoofdpersonages uit Hot Charlotte, en ook uit Pandamonia en ander (vrij) werk van de tekenaar, al dan niet gebaseerd op bekende comicfiguren. Blader er doorheen en bewonder zijn potloodtekeningen, aquarellen en inkttekeningen. Dergelijke albums zijn een waardevol visitekaartje voor de tekenaar van wie we binnen afzienbare tijd hopelijk nog meer strips mogen verwachten.

> DAVID STEENHUYSE — oktober 2013