Bibliografie van Floor de Goede
• Dansen op de Vulkaan
• Draken met Stekkers
• Guust: Gefeliciflaterd!
• Opa Laat Zijn Tenen Zien
FLO 3
De Dagelijkse Ergernissen


Floor de Goede • Bries
32 p. (SC)
Go with the Flo
Het is niet zo moeilijk te begrijpen waarom de striplogsite van FloorFlode Goede (www.doyouknowflo.nl) zo populair is. Hij combineert in zijn dagboekgags een lekker vlotte kinderstriptekenstijl met erg herkenbare tafereeltjes. Het mag dan over een homostel gaan, hun relatie is universeel in haar alledaagsheid. De twee geliefden knuffelen, roddelen, maken ruzie over de verdeling van de huishoudelijke taken of doen gewoon zalig niets.

Na De Dagelijkse Beslommeringen en De Dagelijkse Heldendaden volgt nu De Dagelijkse Ergernissen. Die vallen zowel Flo als zijn partner-in-love Bas te beurt. Zoals bij elk koppel vinden de twee hun voornaamste ergernissen bij elkaar, maar ook externe factoren als een hardnekkige verkoudheid, publiciteitsgeile collega’s of weerbarstig haar willen wel eens op de zenuwen werken. Flo put zijn inspiratie uit de gebeurtenissen van alledag. Maar als de muze er eens tussenuit knijpt, vertélt hij gewoon dat het die dag niet wil lukken.

Die ongedwongenheid maakt de grootste charme van deze gagstrip uit. Daarnaast verhult de Nederlandse jongeman niet dat hij vaak onzeker is over zijn (werkloze) leven en is hij niet bang om zijn emoties openbaar te maken. Flo is dan ook geen reeks die in de eerste plaats op de schaterlach mikt, maar zich tevreden stelt met een begrijpende glimlach. De selectie van het zestigtal dagboekstrookjes uit de eerste vier maanden van 2005 is niet altijd even sterk, maar laat je wel met het gevoel achter dat je er twee vrienden bij hebt.
> HANS OTTEN — juni 2006