SPLINTER CELL ECHOES 1-2
De Missie


Marc Laming + Nathan Edmondson • Dark Dragon Books (Games Collection)
48 p. (SC)
In het hol van de leeuwin

De collectie Dark Dragon Books Games Collection, waarin ook al Assassin's Creed en World of Warcraft verschijnen, verwelkomt een nieuwe stripversie naar een populair game: Splinter Cell. Medebedenker Tom Clancy is vooral bekend als schrijver van thrillers waarvan er al veel zijn verfilmd (Patriot Games, The Hunt for Red October, Clear and Present Danger, The Sum of All Fears). In 1996 richtte hij mee het bedrijf Red Storm Entertainment op om games te ontwikkelen. Het bedrijf werd opgekocht door Ubisoft, maar Tom Clancy's naam bleef een waarmerk voor onder meer de Splinter Cell-, Ghost Recon- en Rainbow Six-reeksen. Tom Clancy's Splinter Cell Echoes speelt zich af in dezelfde wereld als de games en de boeken. Het verhaal van Splinter Cell Echoes vult het gat in tussen het spel Splinter Cell: Conviction en de release van het spel van 2013: Splinter Cell: Blacklist.

Het afgeronde striptweeluik De Missie brengt voormalig geheim agent Sam Fisher opnieuw in actie. Zijn vroegere opdrachtgevers van de geheime splintercel van de NSA hebben zijn expertise nodig nadat de terroristische organisatie KROWE overal ter wereld doelwitten aanvalt. Eigenlijk zou Sam liever thuis het gazon maaien, van de steun van zijn uit New York teruggekeerde dochter genieten en zijn leven terug oppakken, maar dat is buiten de vanuit Georgië opererende KROWE gerekend. Het bloed kruipt sowieso waar het niet gaan kan en Sam zet zijn helm met groene laserogen op en dringt door in het hol van de leeuw... of beter gezegd leeuwin.

Ook wie de gamereeks Splinter Cell niet kent, kan deze actiethriller beslist smaken. Het stevige verhaal ligt in het verlengde van een doorsnee XIII of Alfa en het gave realistische tekenwerk doet een beetje denken aan Thomas Silane of Chetvilles Sienna en Sam Lawry, maar dan met meer ballen. Splinter Cell Echoes is bijna zo entertainend als een uurtje op de console. Vertel dat maar eens aan de kids.

> DAVID STEENHUYSE — augustus 2013