Bibliografie van Patrick Hénaff
• Hedge Fund
Bibliografie van Tristan Roulot
• Goblins
• Hedge Fund
• PsykoParis
HET TESTAMENT VAN KAPITEIN CROWN 2
Het Goud van de Verdoemden


Patrick Hénaff + Tristan Roulot • Silvester
48 p. (HC)
Revelatie

Vijf bastaardkinderen van de illustere kapitein Crown moeten aan hetzelfde zeel trekken om de verborgen schat van hun overleden vader te vinden. De vijf zijn uiteenlopend in alle opzichten. Er is de aristocratische Siltje met een trauma, de halfdode Viktor, het meisje Mael dat zich als een jongetje gedraagt, de gespierde leidersfiguur Faroh en de pientere Jonah. Ze haten elkaar en zijn niet zinnens de schat met elkaar te delen, maar op hun zoektocht hebben ze elkaar weliswaar nodig. Die tocht door de jungle is er een vol gevaar. Al snel ontwikkelt het verhaal zich naar een gehalveerde Tien Kleine Negertjes.

Deel 1 noemden we zonder verwijl een van de beste piratenstrips van de laatste jaren. Daar blijven we bij. Zowel het verhaal als de tekeningen kunnen zich meten met een Long John Silver, nog zo'n geliefde piratenstrip. De spanning zit er goed in, elk van de personages heeft zijn of haar eigen verhaal, het onderlinge gekibbel staat garant voor snedige dialogen en tekenaar Patrick Hénaff mag een revelatie genoemd worden.

In een zomer met bitter weinig nieuwe strips is het perfect afgeronde tweeluik Het Testament van Kapitein Crown daarom dé te lezen strip.

> DAVID STEENHUYSE — juli 2013