Bibliografie van Thomas Legrain
• MX-22
• The Regiment
SISCO 6
Onderhandelingen in 9mm


Thomas Legrain + Benec • Le Lombard (Derde Stroming)
48 p. (SC)
Het vuur aan de schenen van XIII en Largo Winch

Als agent van de Franse veiligheidsdienst in een zaak op Amerikaanse bodem toont Sisco zich weerspanning tegenover de CIA die nu ook niet bepaald welwillend samenwerkt. Er staat nochtans heel wat op het spel. Het leven van de Franse president wordt bedreigd door de Albanese maffia en Sisco's zus is ontvoerd! In een ware race tegen de klok, en niet gespeend van enige doodsverachting, gooit Sisco zich met blikkerende tanden in een éénmansmissie dat hij haast niet kan winnen.

In onze bespreking van het vorige deel schreven we nog dat de climax een van de spannendste in jaren was. In Onderhandelingen in 9mm presteert Benec het om met een nog straffer einde te komen dat het hele verdere verloop van de reeks bepaalt. Dat beantwoordt ineens de belofte van tekenaar Thomas Legrain dat Sisco vanaf dit tweeluik zal evolueren. En hoe, sjongejonge!

Na zes delen hebben Legrain en Benec bewezen dat ze ten eerste een blijvertje hebben gemaakt en ten tweede dat het alle potentie heeft om bravere reeksen als XIII, Largo Winch en andere populaire stripthrillers het vuur aan de schene te leggen en wat ons betreft zelfs voorbij te steken.

> DAVID STEENHUYSE — juni 2013