Bibliografie van St├ęphane Louis
• Khaal - Kronieken van een Galactische Keizer
• Liefde en Haat
• Miss Deeplane
• Tempelridder
• Tessa - Intergalactische Agente
• Tessa - Intergalactische Agente
ESCOBAR - DE LAATSTE MAYA 2
Stadsgeest


St├ęphane Louis • Dark Dragon Books (Crown Collection)
48 p. (HC)
Familiestrip

De voormalige Spaanse conquistador Escobar kan zich transformeren in een soort weerwolf. Ook zijn broer Rosario bezit zo'n kracht. Maar beide heren staan niet aan dezelfde kant. Terwijl Escobar het Amazonewoud probeert te beschermen, poogt de puissant rijk geworden Rosario zijn rijk in Mexico en op een minder voor de hand liggende locatie uit te breiden.

Je zou het niet meteen denken, maar Escobar is vooral een familiestrip geworden. Escobar is herenigd met zijn beeldige dochter... die Rosario gevangen nam. En er lopen nog meer familieleden rond. Tussen alle geweld, monsters, transformaties en flitsende moves bieden de scènes in de pueblo Dedos del Diablo wat rust en vermaak. Ouwe snoeper Don Seguro's enige missie lijkt erin te bestaan goedgelovige toeristen op te lichten, gratis drank te versieren en de übersexy barmeid in haar blootje te zien... wat 'm nog lukt ook, de schalkse schavuit. Don Seguro is ook een belangrijke bondgenoot van Escobar en die kan hij wel gebruiken als laatste vertegenwoordiger van het ras waarin hij is veranderd. Er moet nu eenmaal een laatste strijd geleverd worden.

Escobar is geen vertelling geworden met een stichtende moraal. Het verhaal hakt vooruit als een machete in het regenwoud, maar al bij al beklijft het niet.
Lekker scoren met tonnen actie en special effects, daar gaat het om. Dat levert knappe prentjes op. Ons favoriete beeld staat op pagina 10, links onderaan.

> DAVID STEENHUYSE — februari 2013