Bibliografie van Cameron Stewart
• Multiversity
ASSASSIN'S CREED 2
The Chain


Cameron Stewart + Karl Kerschl • Dark Dragon Books (Games Collection)
104 p. (HC)
Terrein terugwinnen

Na het dubbeldikke The Fall, dat nu als twee softcovers is uitgebracht met een toegevoegde epiloog die tevens de proloog is van The Chain, volgen we ook in dit vervolg twee door elkaar lopende intriges. Er is enerzijds het verdere lot van Daniel Cross, die de speelbal is tussen de elkaar bekampende Assassijnen (een geheime orde van sluipmoordenaars) en de Tempeliers (een eeuwenoud christelijk genootschap die de vrije wil poogt uit te schakelen voor een perfecte wereld). Anderzijds is er het verhaal van Cross' Russische voorouder Nikolai Orelov, een Assassijn. Het is vooral dat voorouderlijke verhaal dat met alle aandacht gaat lopen omdat het zo beresterk is. Nikolai heeft zich met zijn zoon Kenya teruggetrokken in een Amerikaans bos. Hij leert er nietsontziend de knaap jagen en vechten want er dreigt gevaar. Nikolai wil zijn zoon harden voor een nakende strijd en dat zal het joch geweten hebben! Kenya's initiatie is een bittere strijd... met zijn eigen vader.

Dit vervolg doet zeker niet onder voor de eersteling in wat voor ons best een langere reeks mag worden. De tekeningen van Cameron Stewart zijn top, top, o zo top en zouden moeiteloos bij een groot publiek in de smaak moeten vallen. Je merkt ook wel dat het Stewart makkelijk afgaat. Ervaring, enthousiasme, inzicht en inlevingsvermogen spatten van de pagina's.

Je hoeft geen gamespeler te zijn om van deze strip te genieten. En elke gamespeler raden we sito presto aan om deze prille reeks te lezen, want onder andere aan games raakt de stripwereld zijn publiek kwijt. Tijd om terrein terug te winnen.

> DAVID STEENHUYSE — oktober 2012