Bibliografie van Alain Sirvent
• Dokters en Verpleegsters
Bibliografie van Bélom
• Dokters en Verpleegsters
DOKTERS 1
Is het Ernstig, Dokter?


Alain Sirvent + Bélom • Ballon Comics
48 p. (SC)
Om te lachen

Een ideale zondagvoormiddag bestaat bij ons uit een stomende douche, een verse croissant van de warme bakker, een fris glas fruitsap (of jus d'orange voor de Nederlanders) en meteen daarna een makkelijke zetel met een stapeltje strips bij de hand. Steevast kiezen we voor komische strips als opwarmertjes voor het serieuzere werk. Een strip als De Kleine Robbe lees je nu eenmaal niet na bijvoorbeeld Capricornus. Een voorbeeld van zo'n opwarmertje stellen we hier voor.

Over Dokters kunnen we bondiger zijn. Ook een selectie van dit album verscheen al in de reeks Humor in Beroepen. Hier moet je niet te veel van verwachten. Men neme een scheurkalender met moppen, trekke er blaadjes af tot men aan een mop over dokters komt en men verstrippe de mop tot een gag. Om maar te zeggen dat we veel gags al elders zijn tegengekomen. Ook grafisch springt dit allerminst in het oog.

Dokters bewijst waarom strookjesstrips en gags soms beter werken als een dagelijkse of wekelijkse fequentie in een tijdschrift (al dan niet te lezen in de wachtkamer van je dokter) dan meer dan veertig keer na mekaar in een album.

> DAVID STEENHUYSE — september 2012