Bibliografie van Lectrr
• Guust: Gefeliciflaterd!
• Lars!
• Red Rider
• Wormtroopers
HARA KIWI 3


Lectrr • Silvester
78 p. (SC)
Opzienbaarmoeder
De populariteit van cartoonist Lectrr blijft groeien, zowel in ons Vlaanderen als in Nederland. Verscheen zijn eerste bundeling van Hara Kiwi nog in afzonderlijke versies voor deze twee markten, dan is zijn absurde en venijnige humor intussen kennelijk aan beide zijden van de landsgrens genoeg ingeburgerd om één uitgave te rechtvaardigen.

Het nadeel aan dergelijke cartoonbundelingen is uiteraard dat je een deel van de grappen al in een of andere a) krant b) tijdschrift c) website d) alle voorgaande onder ogen hebt gekregen. Wij botsten in het boekje toevallig op een cartoon die net op diezelfde dag in onze keuken de dagscheurkalender van DirkJan sierde. Je ziet, heel recent zal het verzamelde werk in deze derde editie wel niet zijn.

Maar te genieten valt er des te meer. Soms vergezocht en flauw, maar meestal toch verrassend en bijzonder geestig in meerdere betekenissen van het woord brengt Lectrr ons toch dik zeventig cartoons lang aan het glimlachen, grinniken tot zelfs vuil lachen (enkel als we alleen zijn). Alleen jammer dat je er telkens weer zo snel doorheen bent gebladerd.
> HANS OTTEN — april 2007