Bibliografie van Corentin Rouge
• Ju├írez
• Rio
• Rio
• XIII Mystery
MILAN K. 2
Hurricane


Corentin Rouge + Sam Timel • Medusa
48 p. (HC & SC)
Wind in de rug

Milan K., de zoon van een vermoorde Russische oligarch, staat er in dit tweede deel alleen voor. Zijn steun en toeverlaat Igor, die hem in het eerste deel uit de handen van de maffiose Russen wist te houden, ligt in een levensbedreigende coma. Zijn achtervolgers nemen echter geen pauze en blijven jagen op Milan K. en in het bijzonder op het vermogen dat zijn vermoorde vader verborgen hield. De schurken worden hierbij geholpen door de corrupte Russische president. Milan is ondertussen een deel van zijn erfenis op het spoor en wil het geld eerst en vooral gebruiken om Igor te helpen, en daar is haast bij. Dat geld zit alleen nog vast in aandelen van een vastgoedbedrijf en wanneer Milan ze komt opeisen, blijkt dat de beheerder van die aandelen daar niet meer op gerekend had en fors tegengas geeft. Dat is het begin van een intelligent, supersnel en superspannend kat- en muisspel met het aandelenpakket als inzet.

Met het gegeven van een rijke erfgenaam en economische verwikkelingen moesten we eventjes aan Largo Winch denken, maar scenarist Sam Timel stuurt de goede kant op en Milan K. krijgt een eigen gezicht. Timel schotelt ons een origineel scenario voor en bouwt knap door op fundamenten van het ijzersterke eerste deel. Ook nu weer zijn de scènewisselingen goed georchestreerd en brengen tegelijk rust én vaart in het verhaal. Het karakter van Milan krijgt steeds meer inhoud en de nevenpersonages worden stuk voor stuk geloofwaardig neergezet. De intrige rondom de verstopte rijkdommen van zijn vader vormt de kern van het verhaal en biedt zeker genoeg stof voor de toekomstige delen. Deze eerste cyclus wordt evenwel afgerond in het volgende, derde deel.

De realistische stijl van tekenaar Corentin Rouge is zonder voorbehoud gewoon goed te noemen. Het doet ons soms denken aan die van François Boucq, maar dan minder hoekig. In welke mate Corentin schatplichtig is aan Boucq weten we niet, maar hij bedankt hem in ieder geval wel in dit album.

Liefhebbers van een spannende realistische strip zullen deze serie bij het eerste deel al wel ontdekt hebben. Twijfelaars en lieden die de kat uit de boom keken, kunnen we nu met een gerust hart melden dat zij tot aankoop over kunnen gaan. Milan K. bewijst met dit tweede deel een ijzersterke nieuwe reeks te zijn, waar we ongetwijfeld nog veel meer van zullen gaan zien.

> JEROEN VERMEIJ — oktober 2011