Bibliografie van Corentin Rouge
• Ju├írez
• Rio
• Rio
• XIII Mystery
MILAN K. 1
Overleven tot Elke Prijs


Corentin Rouge + Sam Timel • Medusa
56 p. (HC & SC)
Boucq op rilatine

Als zoon van een onmetelijk rijke Russische oligarch lijkt het bedje van Mikhail Khodorov gespreid. Maar al op de eerste pagina — want dit verhaal schiet direct uit de startblokken — hangt Mikhails vader aan de lijn met een minister. Een pagina later ontploft een bom op zijn parkeerplaats en valt de politie binnen. De Russische president zit volgens de magnaat achter het complot. Vijf jaar later studeert Mikhail aan een elitekostschool in Zwitserland. Zijn contact met zijn in een goelag opgesloten vader beperkt zich voornamelijk tot een compterverbinding met webcam. Elke keer hij voor de camera zit vertelt vader Khodorov een gedetailleerd verhaal over zijn familie.Omdat Mikhail die ene dag liever ging vrijen met zijn vriendinnetje en ontsnapte onder het anders uiterst waakzame oog van zijn lijfwacht, komt hij te laat op het vliegveld waar zijn stiefmoeder, stiefbroertje en -zusjes op 'm wachten. Als straf mag hij niet mee met het privévliegtuig om zijn vader te bezoeken. Dat is tevens zijn grote geluk want het vliegtuig wordt uit de lucht geschoten. Mikhails lijfwacht heeft meteen door dat ze moeten vluchten zolang ervanuit wordt gegaan dat ook de jonge erfgenaam bij de aanslag omkwam. Vervolgens wordt Mikhails vader in de gevangenis afgemaakt. Mikhail misloopt een erfenis van negentig miljard dollar door te vluchten en in de VS als Matthew Kramer een nieuw leven op te bouwen met zijn lijfwacht als surrogaatvader. Door een ongelukkige slip of the tongue verspreekt hij zich in het bijzijn van enkele leden van de Russische maffia waarna het opnieuw vluchten is geblazen. Hij komt er ondertussen achter dat de familieverhalen van zijn vader hem leiden naar verborgen fortuinen.

Milan K. is een briljant geschreven thriller waarin scenarist Sam Timel het verhaal met veel vaart en actie niet te veel onderbreekt om nieuwe wendingen in te leiden of te verklaren. Gaandeweg ontdek je als lezer zelf de verschillende fases waarvan de ene situatie naar de andere leidt. De opbouw is rechtlijning, complexloos en bedrieglijk eenvoudig waardoor je al vanaf de eerste pagina mee aan boord zit op de rollercoaster die Mikhail/Matthew willens nillens moet nemen. De aangename tekenstijl is nog het best te definiëren als "François Boucq op rilatine".

Als nieuwste speler op de vertaalmarkt slaagt Medusa er wonderwel in om nog onuitgegeven reeksen te vinden die ons uitermate weten te bekoren. Komt het omdat de uitgeverij is gegroeid uit een stripwinkel dat het momenteel als geen ander doorheeft welke strips het meest kunnen aanslaan bij het publiek van stripspeciaalzaken? Ook het nieuwe Reign stemde ons namelijk gunstig. Medusa is goed bezig, zeggen wij!

> DAVID STEENHUYSE — april 2011