Bibliografie van Stefano Casini
• De Duisternis Voorbij
HASTA LA VICTORIA 2
Cubaanse Mambo


Stefano Casini • Saga Uitgaven
48 p. (HC & SC)
Doorbladering verplicht

 Na de eerste kennismaking met Cubaanse verzetslieden in het vorige deel is de revolutie praktisch een feit. In de bergen organiseert onder meer Fidel Castro zich om strijd te leveren. Corsicaan Nero Maccanti zit er middenin. Hij doet zijn duit in het zakje. De politie, de Amerikanen en de maffia laten zich ondertussen niet onbetuigd om zich te mengen. Er staan namelijk nogal wat belangen op het spel.

Na een lange aanloop, waarin nog wat pionnen op het Cubaanse schaakbord moeten opgesteld worden, barst de actie los. Achtervolgingen en schietgevechten horen daarbij. Een met een kogelregen gedoopte ontsnapping uit het gebouw waar Nero logeerde doet zelfs eventjes denken aan de grandioze finale van de film Scarface met Al Pacino in een glansrol van maffioso, van Cubaanse origine bovendien. Als dit de opmaat is voor de volgende delen, dan zitten we op de eerste rij.

Het tekenwerk en het eigenzinnige kleurenpalet zijn dik oké. Zoals eerder gezegd doet de geschilderde cover de rest van het album oneer aan. Ga deze keer dus niet af op de cover, doorblader het album maar eens goed in je favoriete stripwinkel, ook al houdt je winkelier daar misschien niet van. Hij moet zich dan maar tevreden stellen met je mogelijke aankoop van Hasta la Victoria.

> DAVID STEENHUYSE — maart 2011