AARDBEI & CHOCOLA 


AurĂ©lia Aurita • Xtra
144 p. (SC)
Seksperiment

Als wij al niet aan dat ene denken, dan in de meeste andere gevallen toch wel aan eten. Persoonlijk houden we niet van chocoladesaus op aardbeien. De titel van dit album refereert echter naar iets helemaal anders dat nog onsmakelijker is. Het is verbloemd taalgebruik waarvan je in dit one-shot van de Aziatische Française Aurélia Aurita nog wel meer vindt. Maar in se wordt er vooral geneukt.

Aurita is stapelgek op haar Franse pennevriend die in Japan verblijft. Ze reist naar 'm toe en beleeft met hem passionele uren, dagen en nachten. Het seksgemiddelde per dag weerhoudt Frédéric Boilet (eveneens een stripauteur) ervan om nog deftig zijn job te kunnen uitvoeren. Aurita daarentegen beleeft het ene hoogtepunt na het andere door nieuwe seksperimenten. Op den duur is het haast een pleidooi voor anale seks.

Wat ons nu vooral charmeerde aan deze uit de hand gelopen dagboekstrip zijn de twijfels waarmee Aurita in het begin worstelt en de (zelf)ontdekkingsreis die ze daarna onderneemt. Een "Ik hou van je" wordt niet door de tegenpartij herhaald. Lust en liefde ondergaan 
acid reflux vaak een haat-liefdeverhouding die in Aardbei & Chocola zeker aan bod komt. Maar uiteindelijk komt alles wel goed. In een ander album van Aurita blikt ze met gemengde gevoelens terug op het mediacircus dat dit album teweegbracht. Als je wil weten waar die hele fuzz vandaan komt, dien je best Aardbei & Chocola te proeven. Smakelijk!

> DAVID STEENHUYSE — december 2010