Bibliografie van Arthur de Pins
• De Krabbenmars
• Zombillenium
SCHATJES 3
Stoute Meiden


Arthur de Pins + Maïa Mazaurette • Silvester
48 p. (HC & SC)
Slettebak van het Jaar

Anders dan in de voorgaande albums staat er geen man in de hoofdrol zijn broek aan en af te doen. In deel 3 draait alles rond de vurige, rosse Clara. Ze is werkzaam op een reclamebureau waar ze nagenoeg alle mannen heeft afgewerkt, stagiairs heeft ontmaagd en nog deals in de wacht sleept ook door klanten een extra service te verlenen. Deze office tramp fantaseert in haar dromen over het behalen van de titel Slettebak van het Jaar, heeft aan pornoster Rocco Siffredi enkel genoeg als zijn broers ook met hem meedoen, ze is vuilgebekt, neemt het woord en het lichaamsdeel lul wel eens in de mond en ga zo maar door. Maar schaamtegevoelens kent ze wel als geheimen van 'r in de openbaarheid terechtkomen (ook al is ze zo naïef om filmpjes van haar zomaar door te sturen en dan zwijgen we nog — zelf vol schroom — over de hond waarop ze een nacht moet passen), een lesbisch avontuurtje loopt op een sisser af en anale penetratie bewaart ze liever voor haar huwelijksnacht. Omdat het er nog lang niet naar uitziet dat ze die nacht zal beleven, telt precies maar één ding: mannen en hún ding. Ja, Clara is er wel eentje zeg.

Om niet voor geile, seksistische klojo uitgemaakt te worden, leek het Arthur de Pins wijzer om met een vrouw in zee te gaan voor het bedenken van grappen. Daarvoor deed hij een beroep op Maiä Mazaurette, zo'n beetje de Franse Goedele Liekens, die voor tal van tijdschriften en boeken schrijft. Een van haar publicaties is een soort anti-Kama Sutra voor normale mensen, geïllustreerd door Arthur de Pins. Als Schatjes een beeld moet geven van de seksuele activiteit bij vrouwen vandaag, dan telt Clara voor tien. Die wijven van Sex and the City zijn trutjes vergeleken met Clara, cougar Samantha incluis!

Arthur de Pins komt er makkelijk mee weg. Zijn tekeningen maakt hij volledig in Illustrator. Dit programma sluit spontaniteit uit want elke lijn dient bewust getrokken, elk vlak en elk kleurverloop ingesteld te worden. Omdat zijn personages eruitzien als plastic poppetjes tref je nergens memmen, open zichten op vagina's of paardenlullen aan, wel ronde tietjes, zachtgekleurde vachtjes en slappe piemeltjes. Vulgair is Schatjes geenszins. Grappig best wel.

> DAVID STEENHUYSE — oktober 2010