ROSCO DE ROODE 2
Tot in de Dood Mijn Liefste


Jean-Louis Marco • Silvester
48 p. (SC)
Het betere smoelenwerk
Piratenkapitein Rosco De Roode heeft maar één doel in zijn leven: een schat vinden. Helaas moet hij het door de schuld van die duivelse pinguïns zonder schip stellen. Bovendien blijven er van zijn bemanning enkel nog belhamel Spiering en bullebak Mammoet over. Na een akkefietje met de Engelsen lijkt zelfs zijn leven afgelopen te zijn. Wat doen hij en zijn metgezellen anders in dat lugubere oord dat veel weg heeft van het rijk der doden? Maar zelfs tussen de zombies vallen er schatten te ontdekken en heeft het leven (of is het de dood) nog steeds zin.

Rosco De Roode is een pretentieloze avonturenstrip die vooral opvalt door het expressieve tekenwerk. Een schoonheidswedstrijd zullen de personages van Jean-Louis Marco nooit winnen. Ze zijn breedgebekt om plaats te maken voor hun reusachtige krokodillentanden, lopen constant rond met wijd opengesperde, gigantische ogen en verder kijken dan hun neus lang is, is voor sommigen echt wel een opgave. De menselijke lelijkheid uitvergroot kortom.

Het scenario, waarvoor Marco voor dit tweede deel de hulp kreeg van Virginie Cachau, haalt net niet het niveau van deel 1, maar het blijft een amusante reeks met doldwaze situaties en maffe personages. Hopelijk moeten we deze keer niet zo lang op het vervolg wachten. In het stripmagazine Myx kan je het laatste deel van deze trilogie al volgen.
> JEROEN FRAN├žOIS — oktober 2007