Bibliografie van Hub
• Aslak
OKKO 6
De Cyclus van de Lucht II


Hub • Silvester
48 p. (HC)
Return of the ronin

Deel 5 van Okko eindigde met een cliffhanger van jewelste. Onze favoriete ronin — sorry Kogaratsu, Yorimoto, Raido (Legende van de Scharlaken Wolken) en nog enkele andere dolende samoerai die we hier vergeten zijn — ruilde toen het tijdelijke voor het eeuwige en liet ons en zijn metgezellen met een leeg gevoel achter. Niet alleen hakte de demonenjager Kubban Kiritsu onze held zijn rechterhand af, maar bracht hij hem ook nog een dodelijke zwaardhouw toe. Zou Okko werkelijk dood zijn en zouden zijn metgezellen, de mysterieuze reus Noburo met het rode masker, de monnik Noshin en de visser Tikku, hun dode meester kunnen wreken?

Bijna een jaar later kwam het verlossende antwoord in de vorm van dit afsluitende deel van De Cyclus van de Lucht. Even nog zweeft onze held tussen leven en dood, maar dan — je kan het vervolg wellicht raden want Hub combineert samoeraiheroïek met fantasy — gebeurt een mirakel dat we zelfs bij een tweede lezing van dit album nog steeds niet volledig snappen.

Zoals dat past bij samoeraistrips eindigt deze derde cyclus met een stormachtig duel (ook letterlijk) waarbij Hub zich deze keer duidelijk heeft laten inspireren door Sergio Leone's The Good, The Bad and The Ugly.

> BERT GEVAERT — juli 2010