DETECTIVE CONAN 10


Gosho Aoyama • Kana
192 p. (SC)
Detectives klein en groot

Onze oplossing was juist! Detective Conan is een detectiveserie die werkt volgens het fair play-principe, wat betekent dat je als lezer over even veel aanwijzingen beschikt als de speurders en dat je dus een eerlijke kans hebt om de zaak eerder dan Conan op te lossen. Vooral als een deeltje net als vorige keer vlak voor de onthulling van de dader eindigt, is het leuk om zelf eens te proberen of je ook zonder hulp tot de juiste conclusie kunt komen.

Na het afronden van de zaak van vorige keer bevat dit deel twee afgewerkte verhaaltjes. In het eerste maken we kennis met Heiji Hattori, een middelbare schooldetective uit Osaka, die popelt om zich met de even beroemde Shinichi Kudou te meten. Hij weet natuurlijk niet dat die laatste intussen in een kleine jongen veranderd is. In het volgende dringen Conan en zijn vriendjes 's nachts binnen in de openbare bibliotheek om een lijk te gaan zoeken... Die kinderen van tegenwoordig toch.

In het laatste stuk vertrekt Conan met de familie Mouri op wintersport, en natuurlijk lopen ze de eerste avond al tegen een dode aan. Het album eindigt hier opnieuw met een cliffhanger, vlak voor de onthulling. Alle hints zijn gegeven, Conan heeft de zaak al opgelost. Wij dagen iedereen uit om hetzelfde te doen.

> ELLEN DE GEYTER — mei 2009