Bibliografie van Juanjo Guarnido
• Blacksad
• Reiziger
TOVENARIJ 2
En er Was Feest!


Juanjo Guarnido + Teresa Valero • Dargaud
48 p. (SC)
Deftig op dreef

In het land van de heksen gaat de technologische revolutie verder. De televisie heeft zijn vaste stek veroverd en realitysoaps zijn in de maak. Althans... de casting ervoor is bezig. Ook allerlei gesofisticeerde hulpmiddelen moeten de moderne heks helpen in haar dagdagelijkse bestaan. Niet alle heksen zijn echter even blij met deze evolutie. Sommigen houden vast aan de goede oude toverspreuken. In het olijke, door baby Hazel geteisterde heksenhuishouden van Febris, Sortilega en Brygia zorgt dit althans voor nog meer stress. Ook in feeënland wordt niet bij de pakken gezeten. De feeënkoningin zendt gezanten uit om het verdwenen feeënkind Hazel terug te vinden. In alle windstreken wordt naar de kleine spruit gezocht. Uiteindelijk leiden alle sporen in de richting van de heksen. Vuurwerk en tovergekletter verzekerd...

Juanjo Guarnido is overduidelijk in zijn sas. Het tekenplezier spat letterlijk van elke pagina af en de personages zitten hem in de vingers, als zou hij nooit wat anders getekend hebben. Klasse! Over het verschijningstempo hebben we overigens ook niet te klagen. Nog geen jaar wachten en we worden weeral op onze wenken bediend. Bij Blacksad is het jammer genoeg een ander verhaal.

Opnieuw krijgen we bloedmooie feeën te zien. De een al intelligenter dan de andere... Feeënkind Hazel moet en zal teruggevonden worden. Van het land van de kleine mannen over het land van de aantrekkelijke verwaande jongens tot het land van de wezens met de slechte adem, overal wordt naar het meisje gezocht. Hier wordt The Lord of the Rings in een ferm kleedje gepast. Het stoort geenszins. Na Harry Potter krijgen we een nieuwe interpretatie van het begrip naar school gaan in de heksenwereld... Hi-la-risch! En wij ons als puber ons maar aantrekken hoe we erbij liepen... Je merkt het, Teresa Valero is deftig op dreef. Tovenarij 2 leest even vlot als de eersteling en biedt minstens evenveel plezier. Een aanrader voor elke stripliefhebber die het verstand af en toe eens op nul wil zetten. En wij, wij kijken reikhalzend uit naar deel 3.

> JACKY CORNELIS — december 2008