Bibliografie van Emmanuel Civiello
• Drakendynastie
• Korrigans
DE KIEM VAN DE WAANZIN 3
Morrydwen


Emmanuel Civiello • Talent (Collectie 500)
46 p. (HC & SC)
Geniet!

Civiello is een artiest, een Tekenaar met hoofdletter. In zijn albums bewijst hij dat van de eerste tot de laatste pagina. Hij kan close-ups maken, details uitvergroten en sfeerbeelden creëren zoals geen ander. En vergeten we zijn niet alledaagse pagina-indeling niet! Sommige tekeningen lopen van de pagina, terwijl andere dan weer worden afgebroken om ruimte te laten voor iets nieuws. Gezichten raken verwrongen, maar blijven tot in de details perfect op het papier gebrand staan.

Het verhaal draait rond Igguk, een dwerg met ultragrote neus, die plots naar een andere wereld wordt gezogen. Als lezer voel je je werkelijk met hem meegetrokken worden. En ook al snap je het verhaal van de vluchtende trollen niet helemaal, dan nog blijft het bekijken van de prachtige plaatjes betoveren.

In afwachting van de op stapel staande verfilming van Tolkiens In de Ban van de Ring lijkt dit wel het storyboard van een ander verhaal van Tolkien. Civiello is dan ook een van de weinigen die Tolkiens werk op een perfecte manier in beeld zou kunnen brengen. Maar in afwachting dus: laat je verleiden door deze onweerstaanbare tekeningen en… geniet!

> DAVID STEENHUYSE — mei 1999