SKYLANDERS 4 Deja Vu
Mike Bowden/David Baldeon + Ron Marz • Dark Dragon Books (Games Collection) 32 p. (SC)
|
|
Op kindermaat gemaakt |
|
Skylanders is een afgeleide van de gelijknamige, populaire games waarvoor Mike Bowden, David Baldeon en Ron Marz de opdracht kregen om deze virtuele, fictieve wereld vol monstertjes om te zetten naar een stripverhaal. Dit vierde album bevat twee verhalen: Deja Vu, Opnieuw en Opnieuw en Geef de Schuld maar aan de Trein.
In het eerste verhaal vechten Torch en Deja Vu tegen elkaar in de Legendary Arena. Op dat moment is de halve finale aan de gang en de winnaar stoot door naar de finale. Deja Vu wint de wedstrijd en moet de laatste uitdaging ondergaan waarin drie grote, sterke krijgers op haar wachten. Die drie uitdagers heten Fist Bump, Trail Blazer en Fling Kong. Deja Vu weet dat ze kleiner en minder sterk is, maar Spyro praat haar moed in. Spyro klinkt misschien bekend in de oren, want het paarse draakje is al sinds het eind van de jaren 1990 een belangrijk figuur in computerspelletjes. Hij vertelt over zijn verleden, waaruit Deja Vu vooral onthoudt dat ze moet geloven in zichzelf en dat ze slim moet zijn. Dat doet ze dan ook en ze wint met gemak het toernooi.
In het tweede verhaal speelt Jawbreaker de hoofdrol. Hij mag de laatste nagel van traptanium aanbrengen op de spoorweg die Skyland verbindt met de mysterieuze Cloudbreak-eilanden. Een fan vraagt een handtekening en de baas van de spoorweg vertelt hoe belangrijk Jawbreaker was door middel van een mooie flashback. Eigenlijk was de Skylander een gewone arbeider, tot de tandwieltrollen de boel op stelten kwamen zetten. Jawbreaker verloste iedereen van de groene gedrochten en daardoor werd hij een held. Toch kwamen de trollen terug, met Iron Nose als leider. Ze kaapten de trein met de passagiers en probeerden de festiviteiten toch te vergallen. Gelukkig is er Jawbreaker die er alles aan doet om er een stokje voor te steken.
Beide verhalen bevatten een goed scenario waarin actie een belangrijke rol speelt. Qua lay-out en tekeningen hebben Bowden en Baldeon ook puik werk geleverd. Een minpunt zijn de spelfouten. Zo staat er "de misdrijf" in plaats van "het misdrijf", werd "omsingeld" gespeld als "om singeld" en schreef de vertaler "zorg de" in plaats van "zorgde". Voor de rest is dit een fijn album waarbij veel rekening gehouden wordt met kinderen. Kleine tekeningen met een klein lettertype vind je hier nauwelijks. Het zijn vooral de grote tekeningen met een iets groter lettertype die ervoor zorgen dat het totaalplaatje van deze reeks voor de jeugd klopt. |
|
> SEPPE COOLS — mei 2016 |