Kalender

Op deze pagina lichten we je graag in over of lopende tentoonstellingen, maar ook over interessante niet-commerciële initiatieven die te maken hebben met strips.

Spring verder naar:
Expo: In het hoofd van Charel Cambré
Expo: United Comics of Belgium

Contacteer ons gerust als jij iets kenbaar wil maken!
Opgepast: wij maken geen reclame voor stripfestivals en -beurzen.

 
Expo: In het hoofd van Charel Cambré tot 2 mei 2021
03/04
TOP
"Deze overzichtstentoonstelling toont originele platen uit Amoras, Spring, Filip & Mathilde en alle andere projecten van Charel Cambré. Ze is tot 2 mei gratis te bezoeken (reserveer je ticket online). Daarna verhuist de tentoonstelling naar het Stripmuseum in Brussel. De catalogus verscheen bij uitgeverij Oogachtend."

Klik hier voor alle praktische info.Expo: United Comics of Belgium tot 26 september 2021
03/04
TOP
United Comics of Belgium
"Het Stripmuseum, dat een tentoonstelling over de hedendaagse stripscene wilde maken, gaf hiervoor carte blanche aan twee auteursverenigingen: AKA (AKAdemie van Belgische Stripauteurs) en ABDIL (Auteur.e.s de Bande Dessinée et d'Illustration Réuni.e.s). Het doel? Een zo representatief mogelijk beeld schetsen van de stripcreatie in 2020!

United Comics of Belgium verzamelt het werk van 27 auteurs (m/v/x), die behoren tot verschillende generaties, genres, stijlen en gemeenschappen. Elke kunstenaar presenteert een actueel project uit 2020, of het nu gaat om work in progress, een project dat nog dit jaar wordt gepubliceerd of een zijproject dat parallel loopt aan zijn of haar meer bekende traditionele werk.

De gepresenteerde werken zijn niet alleen ongezien en actueel, maar ook meervoudig en gevarieerd: verwacht u naast tal van werken op papier aan installaties, digitale werken, sculpturen en zelfs borduurwerk.

De tentoonstelling, een spiegel van de Belgische strip in 2020, wil een momentopname zijn van de creatie — borrelend, divers en veelvormig, chaotisch en vol tegenstrijdigheden, vernieuwend, beloftevol, creatief, artistiek, rijk, gevarieerd en opmerkelijk!

United Comics of Belgium nodigt bezoekers uit om de vele facetten van het Belgische stripverhaal te ontdekken, met mekaar te confronteren en in vraag te stellen.

Curatoren: Johan De Moor, Olivier Grenson, Marc Hardy, Exaheva, Noémie Marsily, Mobidic, Séraphine, Judith Vanistendael en Jana Vasiljevic."

Klik hier voor alle praktische info.

Kik hier om het persdossier als pdf te downloaden.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips