Op 15 november 2012 werd in het Brusselse AutoWorld het comebackalbum van Michel Vaillant aan de pers voorgesteld. In de Naam van de Zoon is het eerste deel van het tweede seizoen dat voortaan door een nieuw auteursteam wordt gemaakt. Denis Lapière en Philippe Graton (de zoon van Michel Vaillants geestelijke vader Jean Graton) bedenken samen de nieuwe verhalen en hoofdtekenaar Marc Bourgne (afwezig op de voorstellng) laat zich bijstaan door Benjamin Benéteau die de decors en wagens tekent. De eerste cyclus van drie delen wordt in 2014 voltooid. Eind 2013 verschijnt deel 2.


De locatie AutoWorld was niet alleen gekozen voor de historische collectie wagens die het museum tentoonstelt. Sinds 12 juni 2012 is er een permanente Michel Vaillant-corner met veel aandacht voor de stripreeks. Modelauto's en Formule 1-wagens uit de Michel Vaillant-film van Luc Besson zijn de grootste aandachtstrekkers.

Foto's: Raymond Lagae met toelichting van David Steenhuyse

 
22/11
 
 
Michel Vaillant in AutoWorld
In de bovenstaande slideshow stellen de drie aanwezige auteurs het album aan de pers voor. Maak kennis met (van links naar rechts op de foto hieronder):
Philippe Graton
, Denis Lapière en Benjamin Benéteau.