De Zusjes Duizendblad 1
COMPLEET VERHAAL
De Zusjes Duizendblad 1
KLIK
voor andere strips van
Alessandro Barbucci
DE ZUSJES DUIZENDBLAD 1
De Droom van Sarah

Alessandro Barbucci + Giovanni Di Gregorio
Dupuis | 72 p. | € 8,50 (SC)
Fris en fruitig
De drie zusjes Duizendblad zijn serieuze karaktertjes. Sarah, de oudste, lijkt wel al het leed van de wereld met zich mee te torsen (en fungeert ook vaak als verteller), Cassiopeia vlucht graag in haar fantasiewereld en Lucy is dol op katten. Zoals alle pubers zijn ze op een gegeven moment geïnteresseerd in hun afkomst en overstelpen ze hun moeder met de nodige levensvragen. Als die de lippen stijf op elkaar houdt, gaat het drietal zelf maar op onderzoek en wordt hun groepje, de Drie Zusketiers, nieuw leven ingeblazen. Enkele oude foto's op de zolder en gesprekken met de vriendinnen van de mama maken het mysterie alleen maar groter en dat zorgt bij alle partijen voor de nodige twijfels.

Scenarist Giovanni Di Gregorio buitelt hier uit zijn comfortzone (die onder meer verhalen voor de paranormale detectivereeks Dylan Dog bevatte) en schrijft hier een frisfruitige vertelling over opgroeiende meisjes neer, alsof hij er zelf met beide voeten tussenin staat. En dat Alessandro Barbucci een heerlijke tekenaar is die de manga-invloeden niet schuwt, wisten we al door zijn bijdragen voor Ekhö - De Spiegelwereld en SkyDoll.

Het duo maakt hier een jeugdstrip voor een moeilijk te bereiken doelgroep en plaatst zich zo in de slipstream van de door Silvester uitgegeven reeks Het Dagboek van Cerise die vorig jaar nog hoge ogen gooide, vrij goed verkocht en eenzelfde publiek wist te bedienen. Zowel qua tekeningen als verhaal lijken beide reeksen voldoende herkenbaar voor jonge tieners en hun ouders.

Het verhaal is op zich af, maar Di Gregorio strooit in de loop van het verhaal nog kwistig met kruimels rond — waar is de papa?! — zodat we hopelijk ook nog op een volgend deel mogen rekenen.
MARIO STABEL --- juni 2020