Vorstenbloed 4
LAATSTE DEEL
Vorstenbloed 4
KLIK
voor andere strips van
Dongzi Liu


KLIK
voor andere strips van
Alejandro Jodorowsky
VORSTENBLOED 4
Wraak en Verlossing

Dongzi Liu + Alejandro Jodorowsky
Glénat | 64 p. | € 17,95 (HC)
Apotheose
Tussen 2010 en 2014 verschenen de eerste drie delen van de verdorven fantasy- en familiesaga Vorstenbloed. En toen bleef het stil, lang stil. De laatste jaren bleef het album aangekondigd en opnieuw uitgesteld worden. Ergerlijk. De Chinese tekenaar Dongzi Liu had er naar verluidt geen tijd of zin meer voor. Jammer, want zijn tekeningen zijn fabuleus en passen in het rijtje supergetalenteerde tekenaars met wie Alejandro Jodorowsky al heeft samengewerkt.

Een opfrissing van de eerste drie delen, of toch beter een complete herlezing, is dus raadzaam om aan dit album te beginnen. Het gaat namelijk om machstverhoudingen en complexe, incestueuze relaties met verregaande gevolgen. De eindstrijd leidt naar een apotheose tussen monsters, mensen en wezens daar ergens tussenin. Zorg dat je in een goed verlicht leeshoekje zit, want sommige pagina's zijn nogal donker (maar nog niet zo erg als de onderbelichte eerste afleveringen in het laatste seizoen van Games of Thrones).

Er wordt weer verminkt, geneukt, wraakgenomen en bedrogen, zowat alle elementen die Jodorowsky graag in stelling brengt. Over het einde kunnen we tevreden zijn: het is sluitend en logisch. En het kostte ons slechts tien jaar om eindelijk zover te raken.
DAVID STEENHUYSE --- mei 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: