Twee Jaar Vakantie 1-2
COMPLEET VERHAAL
Twee Jaar Vakantie 1-2
KLIK
voor andere strips van
Hamo


KLIK
voor andere strips van
Frédéric Brrémaud

KLIK

voor andere strips van
Philippe Chanoinat
TWEE JAAR VAKANTIE 1-2
Hamo + Frédéric Brrémaud / Philippe Chanoinat naar de roman van Jules Verne
Dark Dragon Books | 48 p. | € 8,95 (SC)
Drinkt met je billen bloot melk uit een kokosnoot...
1860! Een bende kostschooljongens uit Auckland maakt zich op voor een zeecruise langs de Nieuw-Zeelandse kust. Door een onbekende reden raakt hun schip op drift en zijn de elf jongens en hun hond overgeleverd aan de natuurelementen. Na een helse trip belanden ze op een onbewoond eiland waar ze noodgedwongen hun kampement opslaan en een nieuw leven proberen op te bouwen. Dat dit geen sinecure is, staat natuurlijk buiten kijf, zeker als er in deel 2 ook nog een bende criminelen voet aan wal zet.

Het oorspronkelijke verhaal uit 1886 kwam uit de koker van de Franse visionair Jules Verne, al zijn er duidelijke parallellen te trekken met Daniel Defoes Robinson Crusoë en Johann David Wyss' De Zwitserse Familie Robinson. Het diende in 1954 zeker ook als voorbeeld voor de bestseller Lord of the Flies van William Golding, die er een meer fatalistische versie van maakte.

We zijn heel dol op de adaptatie die de scenaristen Frédéric Brémau (Brrémaud) en Philippe Chanoinat van deze classic gemaakt hebben. Ze laten de spanning van de pagina's druipen en katapulteren de evergreen zo linea recta de eenentwintigste eeuw in.
Tekenaar Hamo (een pseudoniem van Pierre-Yves Berhin) hanteert een toegankelijke en commerciële stijl die we wel kunnen pruimen.

De titel doet natuurlijk vermoeden dat het allemaal wel vrij goed zal aflopen, maar toch hopen we dat Dark Dragon Books het derde aflsuitende deel al op de planning bij de drukker heeft gezet. Ook onze strips willen we namelijk heden ten dage bingen!
MARIO STABEL --- maart 2020