Slimme Pim 2
COMPLEET VERHAAL
Slimme Pim 2
KLIK
voor andere strips van
Aimée de Jongh
SLIMME PIM 2
De Lucht In!

Aimée de Jongh
De Eenhoorn | 112 p. | € 15,50 (SC)
Gezonde afwisseling
Pim is een intelligente, vindingrijke, knutselende jongen. Hij doktert bij de vleet uitvindingen uit die niet altijd doeltreffend zijn of zelfs eindigen in verwoesting of tegenslag. Pim is ook een knul die niet graag naar school gaat of net zoals andere kinderen niet altijd naar zijn ouders wil luisteren. Het moet voor herkenning zorgen bij de lezertjes. In andere gevallen is hij een vervelend joch dat een avondje cinema of een wandeling in het bos verpest met een overdosis kennis. Vooral klasgenootje Mara is daarbij lijdend onderwerp. Zij wil gewoon een fijne tijd doorbrengen met Pim, want Mara vindt Pim leuk en Pim haar ook.

Tegenwoordig kennen we Aimée de Jongh vooral van opmerkelijke graphic novels waarmee ze steeds verder de wereld verovert. Nog niet zo lang geleden vermaakte ze krantenlezers met de komische strookjesstrip Snippers. Dat is ze naar eigen zeggen ontgroeid. Daarnaast tekent ze al sinds haar achttiende (dertien aar geleden) Slimme Pim voor de Vlaamse jeugdkrant Kits die twee keer per maand wordt uitgegeven door kinderboekenuitgeverij De Eenhoorn voor wie ze ook de kinderstrip Kito & Boris tekent. Door de lage frequentie van Kits duurt het natuurlijk lang voor er albums kunnen gevuld worden van Slimme Pim. Deel 1 dateert van 2015.

Ook dit tweede deel bewijst dat Aimée een natuurlijke funny bone heeft. Zolang ze het ernstigere werk kan blijven afwisselen met aardige, tijdloze jeugdstripjes als Slimme Pim vinden we dat een gezonde afwisseling. Uit Nederland komt de laatste jaren trouwens wel meer van dergelijk vertier aangewaaid. Denk maar aan de collectie Kijk en Lees van Plan A Uitgevers. Of leg Slimme Pim eens naast Michiel van de Vijvers Joep. Twee reeksen op eenzelfde hoog niveau en prima aanraders voor jeugdige lezers.
DAVID STEENHUYSE --- april 2020