De Schorpioen 13
START VAN NIEUWE CYCLUS
De Schorpioen 13
KLIK
voor andere strips van
Luigi Critone


KLIK
voor andere strips van
Stephen Desberg
DE SCHORPIOEN 13
Tamose de Egyptenaar

Luigi Critone + Stephen Desberg
Dargaud | 64 p. | € 8,50 (SC)
Geslaagde zoektocht
In onze vorige bespreking van De Schorpioen gaven we al aan dat scenarist Stephen Desberg regelmatig van richting verandert in deze reeks. Dat blijkt een terechte constatering, want een nieuwe tekenaar is ook een goede reden voor weer een andere richting.

Dit keer vinden we de Schorpioen terug in Istanbul en behalve zijn voormalige geliefde Mejaï zijn alle andere personages uit de vorige twaalf albums, op een uitzondering na, in geen velden of wegen te bespeuren. Omdat hij wil weten wat er met hun kind is gebeurd, begint hij zijn zoektocht naar Mejaï. Zij heeft echter duidelijk andere interesses en zo komt de Schorpioen op het pad van een mysterieuze Sabbataanse schoonheid. Deze ontmoeting brengt hem richting Egypte waar hij Mejaï opnieuw ontmoet. Wordt het hun laatste ontmoeting? En waarom is de Russische huurmoordenaar ook naar Egypte gestuurd?

Desberg is ervaren genoeg om verschillende lijntjes uit leggen zodat hij hier de komende albums weer op kan voortborduren. Het lijkt er niet op dat we voorlopig bang hoeven te zijn dat er verzadiging optreedt terwijl de Schorpioen een dermate interessant personage blijft dat nog vele albums meekan.

De zoektocht naar een opvolger van Enrico Marini is geslaagd, want Luigi Critone hanteert eenzelfde stijl met een eigen touch. Wel vinden we de inkleuring van Marini beter, nu oogt het soms wat dof.
DAI HEINEN --- november 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: